RAUHAN RUKOUS-TILAISUUDET

 

Lahden uskontojen välinen työryhmä on järjestänyt Rauhan rukous-tilaisuuksia vuodesta 2010 osana vastuuviikkoa. Tilaisuus on järjestetty rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivänä lokakuussa tai sen läheisyydessä.

Rukoushetkessä eri uskontokuntien edustajat ovat rukoilleet rauhan puolesta eri kielillä toistensa läsnä ollessa.

 

 

 

Vuonna 2012

 

Rauhan rukoushetki järjestettiin Monitoimikeskus Takataskussa. Ohjelmaa toteuttamassa oli runsaasti lapsia ja nuoria, koska monet rukouksista pidettiin laulaen ja musisoiden. Yleisöä oli noin 50 henkilöä. Kahvi- ja teetarjoilu toi kodikkuutta valoisaan tilaisuuteen.

 

Rukoushetken juontajana toimi pastori Elina Lehdeskoski. Toisessa kuvassa on Isra Evirken Lahden islamilaisesta kulttuuriyhdistyksestä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvassa Bahai-yhteisön edustajia laulamassa ja soittamassa; Pedram Aflatuni (rumpu), Satu Takala (kitara) ja Takaloiden lapset (vas.) Nico, Roni ja Ronja sekä Hannu Olkkonen.

 

 

 

Vuonna 2011

 

Tässä otteita lehtileikkeestä: Lahdessa 24.10.2011 järjestetty Rauhan rukous -tilaisuus keräsi kristittyjä, muslimeja ja baháʼí yhteisön jäseniä yhdessä rukoilemaan rauhan puolesta. Lahden seurakuntayhtymän tiloissa Vapaudenkatu 6:ssa järjestetty monikulttuurinen tilaisuus keräsi 30 hengen yleisön kuulemaan eri uskontokuntien edustajien suomeksi, turkiksi, persiaksi ja englanniksi esitettyjä rukouksia.

 

- Meillä on unelmia. Me toivomme ja unelmoimme paremmasta maailmasta. Toivomme ja kaipaamme rauhaa, rakkautta, sovintoa ja yhteisymmärrystä. Ehkä huomaamme ja koemme, että näitä asioita emme pysty saavuttamaan omin voimin, omilla teoillamme. Tarvitsemme apua oman itsemme ulkopuolelta. Käännämme katseemme Luojan puoleen ja kaiken ylläpitäjän puoleen, kiteytti pastori Salamat Masih aloitussanoissaan. Eri kielisten rukouksien välissä iranilainen kristitty Afshin Ardalan soitti tunnelmallista kitaramusiikkia.

 

 

 

Vuonna 2010


Rauhan rukous-tilaisuus järjestettiin Vapaudenkatu 6:n aulassa. Tilaisuuden juonti pastori Salamat Masih ja ohjelmassa oli mukana eri kristittyjä, muslimeja ja baháʼí – yhteisön edustajia. Tilaisuudessa soitti klassista kitaraa iranilainen kristitty Afshin Ardalan. Rukousosissa käytettiin arabian, kurdin, saksan, venäjän ja suomen kieltä. Tilaisuudessa oli esillä myös Amnestyn esittelymateriaalia.

 

- On tärkeää huomioida, kuinka kaikki ihmiset, olimmepa kristittyjä, muslimeja, baháʼíta tai muuhun uskontokuntaan kuuluvia, olemme Jumalan luomia. Kuulumme kaikki Hänen luomakuntaansa. Ihmisyys ja pyhyyden kaipuu yhdistää meitä kaikkia. Oma äidinkieli on myös tunne- ja rukouskieli, toteaa maahanmuuttajatyöntekijä Ulla Taipale.

 

 

 

 

Kuvassa Baháʼí – yhteisön edustajia Tuula Pystynen, Hartmut Grossman ja Melody Karvonen Rauhan rukous-tilaisuudessa 24.10.2010 Lahdessa.

 

 

 

 

Kuvassa Adnan Kassim Lahden islamilaisesta yhteisöstä Rauhan rukous-tilaisuudessa 24.10.2010 Lahdessa.