Lahden ortodoksinen seurakunta

 

 

Lahden ortodoksinen seurakunta on ainoa Etelä-Suomeen perustettu ns. ”jälleenrakennusseurakunta”, joka on aikanaan perustettu palvelemaan Karjalaisten siirtolaisten hengellisiä tarpeita. Seurakunta on aloittanut toimintansa 1.1.1950 ja sen alueeseen kuuluu yhteensä 15 kuntaa, jotka sijaitsevat Päijät-Hämeessä, Kanta-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla. Alueella on viisi kaupunkia: Lahti, Hyvinkää, Heinola, Riihimäki ja Orimattila.

 

Seurakunnan keskuspaikka on Lahden kaupungissa, jossa sijaitsee Pyhän Kolminaisuuden kirkko, kirkkoherranvirasto ja seurakuntasali. Seurakunnan muut pyhäköt sijaitsevat Hyvinkäällä (Pyhien Karjalan valistajien kirkko), Heinolassa (Kristuksen taivaaseen astumisen kirkko) sekä Iitissä (Neitsyt Marian syntymän tsasouna) lisäksi seurakunnalla on Riihimäellä pieni toimitila (toimitila Minea).

 

Suomen ortodoksinen kirkko on ylösnousseen Kristuksen kirkko. Se julistaa ilosanomaa, johdattaa pelastukseen ja kantaa vastuuta koko luomakunnasta. Kirkko rakentuu rakkauden, totuuden, vapauden, yhteisöllisyyden ja luovuuden arvoille.

 

Ortodoksinen kirkko on etsivä, palveleva ja ylistävä kirkko, joka

 

-  kokee todeksi ihmisiä rakastavan Jumalan ja yhteisön läsnäoloa
-  muodostuu jäsentensä hengelliseksi kodiksi
-  kantaa vastuuta lähimmäisistä maailmanlaajuisesti
-  osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun ja
-  pitää huolta elämänsä taloudellisista ja toiminnallisista edellytyksistä
 

 

Yhteystiedot

 

Seurakunnan virasto

Harjukatu 5, 15110 Lahti

Puh. 0206 100 450, faksi 0206 100 463

Avoinna: ma – to klo 10 – 13

lahti@ort.fi 

 

 

verkkosivut: www.ort.fi/lahti